Povrće iseckati i kuvati na tihoj vatri sve dok sastojci ne postanu dovoljno mekani tako da se mogu isparsirati. Dodati list peršuna i celera, kašiku bibera i djumbira i začina C, dodati kocku i još malo držati na tihoj vatri. Navedeni sastojci dovoljni su za 3-4 litara čorbe.
U širu šerpu staviti par kašika maslinovog ulja i gambora tako da pokriju dno šerpe, pržiti i dinstati dodavanjem belog vina ili vode 10ak minuta, dodati začin C, peršun, beli luk i nakon par minuta skloniti sa vatre.
Jedan od načina da skuvate pšenicu je da je ostavite da prenoći u vodi, a onda je kuvati 60ak minuta. Na malo ulja staviti sitno seckani crni i beli luk da se malo propži (do zlatno žute boje) a onda u njega dodati tomatino sos, začin C, bosiljak, peršun. U masu dodati pšenicu i propržiti par minuta. Pšenica u tomatino sosu je odličan prilog a može se servirati i posuta parmezanom
U šerpu od 2 litra staviti prethodno oljušten od opne paradajz , sitno iseckatu šargarepu, paškanat, papriku, crni i beli luk, krompir. Dodati pirinač, preliti uljem i nasuti vodom.
Kuvati dok povrće ne bude dovoljno meko da može da se izgnječi. Ugnječiti ga u šerpi bez odlivanja vode. Dodati filete oslića i kuvati 5-7 minuta. Na kraju dodati začin C.