петак, 23. фебруар 2007.

Riblja čorba od fileta oslića

  • 500 gr oslića
  • šolja maslinovog ulja
  • paradajz (kom 1)
  • paprika (kom 1)
  • crni luk (1 glavica)
  • par čejnova belog luka
  • šargarepa (1 kom)
  • paškanat (1 kom)
  • krompir (1 kom)
  • pirinač (1 šaka)
  • biber u zrnu (par komada)
  • peršun
  • začin C

U šerpu od 2 litra staviti prethodno oljušten od opne paradajz , sitno iseckatu šargarepu, paškanat, papriku, crni i beli luk, krompir. Dodati pirinač, preliti uljem i nasuti vodom.

Kuvati dok povrće ne bude dovoljno meko da može da se izgnječi. Ugnječiti ga u šerpi bez odlivanja vode. Dodati filete oslića i kuvati 5-7 minuta. Na kraju dodati začin C.

Нема коментара:

Постави коментар