петак, 23. април 2021.

Falafele iz rerne

 Sastojci:

  • 150-200 gr sirove leblebije
  • pola veze peršuna
  • crveni luk srednje veličine
  • par listova sremuša
  • kašičica soli
  • pola kašičice mlevenog kumin
  • pola kašičice mlevenog korijandera
  • pola kašičice bibera
  • dve supene kašike maslinovog ulja
  • malo čilija u prahu
  • pola kašičice sode bikarbone ili praška za pecivo
Leblebiju ostaviti u vodi da odstoji (bar 10 sati). Procediti i sa ostalim sastojcima strpati u blender i napraviti sitko seckanu masu (ne obavezno glatku). Masu ostaviti poklopljenu u frižideru sat dva. Napraviti kuglice ili slično geometrijsko telo i poređati na papir za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Servirati uz humus i zelenu salatu.

Нема коментара:

Постави коментар