- Dve veće glavice luka
- Dve kašike brašna
- Dve kašike maslinovog ulja
- Dve kašike neutralne pavlake
- Celer u listu
- Peršun
- So
- Biber u zrnu (par komada)
Pre nego poslužite dodajte krutone.
Sve što znam o kuvanju a što nije mnogo.
Ulje iz konzerve iscedite u tiganj, zagrejte ulje i u njega ubacite sitno seckani beli i crni luk pa ga malo propržite, dodajte pelat i tunu iz konzerve, so i biber, bosiljak. Pustiti da malo ključa.
Preko skuvanih taljatela "al dente" (srpski rečeno da ne budu prekuvane i da zub može da ih oseti) preliti sos i dodati parmezan.
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer, neko dodaje u tu smesu i kašku brašna.
Kad kvasac nadodje zamesiti sve sastoje i ostaviti pokrivene vlažnom krpom da testo nadodje, zatim premesiti i oblikovati u željeni oblik i ostaviti da "odleži" još petnaestak minuta. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni celzijusa a kad porumeni smanjiti na 200 stepeni. Ukupno peći nekih 20ak minuta. Najbolje je proveravati viljuškom.
Umešati tvrdo testo i ostaviti ga da odstoji sat vremena na hladnom.
Razvući tanko testo (oko 2mm) i izvlačiti čašom krugove veličine 5-6 cm.
Na njih se stavlja masa (kod Rusa proprženo mleveno meso sa lukom, kod Poljaka krompir, luk i pečurke, ...) ivice se navlaže i spoje u oblik uveta.