субота, 28. јануар 2012.

Taljatele sa neutralnom pavlakom

  • 100 gr očišćenog suncokreta
  • 4 čena belog luka
  • 1 neutralna pavlaka (200 gr)
  • 50 gr parmezana
  • 150 gr kačkavalja
  • so, biber, bosiljak
Suncokret iseckati u blenderu "na krupno". Propržiti ga u tiganju bez ulja. Skloniti suncokret sa strane. Na maslinovom ulju propžiti sitno iseckani beli luk, dodati neutralnu pavlaku i kačkavalj, so, biber i bosiljak po želji.

Na skuvane taljatele "al dente" preliti prethodno pripremljen sos, promešati i dodati parmezan.

Al dente - ne prekuvano, bukvalno prevedeno da oseti zub.

1 коментар:

  1. Taljatele sa neutralnom pavlakom mi se dopadaju po sastavu i jednostavnosti pripreme.Vegetarijanac sam vec 29 godina,ali me uvek obraduje nesto novo.Hvala!

    ОдговориИзбриши