петак, 17. април 2020.

Hleb bez kvasca

Hleb koji se pravi jako brzo jer nema čekanja da naraste dok zamesiš rerna se ugreje i to je to. Priprema oko 30 minuta.
Sastojci:
  1. 3 šolje brašna
  2. 1 šolja jogurta
  3. 1/2 šolje ulja
  4. kašičica praška za pecivo
  5. kašićica soli
  6. dva jaja
  7. (opciono) šolja pekarske mešavine (golice, suncokret, susam, lan)
Odvojiti jedno žumance kojim će se testo premazati pre pečenja.

Sastojke pomešati (sem đumanca koje ste odvojili) i dobiti kompaktnu masu. Sipati je u odgovarajuću posudu ili na pekarski papir i formirati željeni oblik. Premazati žumancem i posuti susamom. Peći na 200 stepeni celzijusa 20 minuta.
Hleb može da se jede više dana i teže buđa od hleba sa kvascem.

Нема коментара:

Постави коментар