- Oko 350 gr brašna (meko, belo)
- Pola pakovanja malog kvasca (oko 10 gr)
- Čaša tople vode
- 3 kašičice šećera
- 1 do 2 kašičice soli
- 1 supena kašika maslinovog ulja
U mlaku vodu sipati kašiku šećera i kvasac i ostaviti da ostoji par minuta. Dodati smesu u brašno, so, šećer i ulje i umesiti. Ostaviti da masa malo ostoji. Za iskusne, malo tvrđe testo nego za picu, reklo bi se ko za hleb. Nakon 20ak minuta, razmesiti testo i podeliti ga na delove veličine pesnice i napraviti od njih lepinje. Pokriti ih mokrom krpom i ostaviti da ostoje dodatnih 20ak minuta.
Posudu od litra napuniti vodom i pustiti je da provri, u nju spuštati lepinje i "kuvati" ih po minut sa svake strane i redjati ih u pleh za kasnije pečenje.
Peći 20ak minuta na 220 stepeni celzijusa.
Нема коментара:
Постави коментар