среда, 4. мај 2011.

Kuvana lepinja

Sastojci:
  1. Oko 350 gr brašna (meko, belo)
  2. Pola pakovanja malog kvasca (oko 10 gr)
  3. Čaša tople vode
  4. 3 kašičice šećera
  5. 1 do 2 kašičice soli
  6. 1 supena kašika maslinovog ulja
Umesiti testo na sledeći način:
U mlaku vodu sipati kašiku šećera i kvasac i ostaviti da ostoji par minuta. Dodati smesu u brašno, so, šećer i ulje i umesiti. Ostaviti da masa malo ostoji. Za iskusne, malo tvrđe testo nego za picu, reklo bi se ko za hleb. Nakon 20ak minuta, razmesiti testo i podeliti ga na delove veličine pesnice i napraviti od njih lepinje. Pokriti ih mokrom krpom i ostaviti da ostoje dodatnih 20ak minuta.

Posudu od litra napuniti vodom i pustiti je da provri, u nju spuštati lepinje i "kuvati" ih po minut sa svake strane i redjati ih u pleh za kasnije pečenje.

Peći 20ak minuta na 220 stepeni celzijusa.

Нема коментара:

Постави коментар